ce e viaţa? dar moartea?

200508250750

apropos de life sucks, then you die al lui Beavis (via valachus), Dana mi-a povestit o-ntâmplare:

două fetiţe şi doi băieţei pe la 10-12 ani se jucau în parcul Tineretului din Bucureşti. băieţii erau puţin mai încolo :-) . la un moment dat, agitaţi şi gălăgioşi, o iau la fugă către fete şi le arată într-un rucsac de plastic transparent un greier prizonier. urmează un dialog între unul dintre băieţi şi una dintre fete:

B: am prins un greiere, am prins un greiere! (i-l arată)
F: vaai, sărmanul de el! acum dă-i drumul, te rog, dă-i drumul! l-ai prins, acum te implor, dă-i drumul!
B: nu-i dau drumu’! io l-am prins, de ce să-i dau drumul?
F: te rog mult de tot! dă-i drumul, că o să moară! nu are aer să respire! o să moară, sărmanul de el, dă-i drumul, te roog!
B: nu-i dau drumu’ nene, e-al meu, io l-am prins! şi oricum, moartea e…
F: moartea e… un căcat ca tine!
B: ba nu, moartea e un căcat ca tine!
F: eu am spus prima, nu e valabil dacă spui după mine!

3 Comments »

  1. ‘VIATA E O TARFA SI MOARTEA SFARSITUL EI ‘

    Comment by aspryo — 20060313 @ 0021
  2. Moartea e permisul nostru cu ajutorul caruia ne intoarcem la Cel care ne-a zamislit … la Dumnezeu. Acolo e adevarata viata, acolo sunt adevaratele frumuseti, netrecatoare, nemuritoare si si care nu se aseamana cu nici o fumusete pamanteana. In fine … traim ca sa murim ceea ce e un lucru bun pt ca aici ( in viata ) e locul in care Dumnezeu ne incearca credinta; ne da greutatzi ca sa ne intarim in credinta, iar dupa ce toate astea se termina o sa ne umplem de duh sfant si de bucurie coplesitoare in care ne vom odihni pt toate greutatzile care le-am avut in viata.

    Comment by Andrei — 20070812 @ 1403
  3. Viata este cea ce vezi, moartea este o chestie necesara pentru a ajunge la Dumnezeu, cum o dai cum o iei, stintific constinta, iubirea, liberul arbitru si multe multe altele nu se pot explica si nu se vor putea explica vreodata stintific, decat prin suflet :) si toti o sa intelegem ce e dupa doar dupa ce trecem peste moarte care e o chestie necesara, si eu eram o persoana care credeam numa in stinta si lucruri palpabile, si m-a luat o depresie si o anxietate cand mi-am dat seama ca o sa mor, si asa am tot incercat sa aflu raspunsuri despre univers si viata, si am ajuns la concluzia evidenta ca exista un creator, si noi suntem ceva in plus decat cea ce e material, suflet ii spune majoritatea sufletelor :) ^_^, moartea nu te-ar afecta oricum o dai oricum o iei, faza e ca ce-a mai plauzibila explicatie a cea ce se intampla dupa, este ca parasesti trupul, si iti intanlesti Creatorul, Dumnezeu, Tatal nostru ^_^, si sunt sigur ca ne iubeste pe toti fii Lui, dar trebuie sa ne lase sa ne descurcam singuri, aici, dar sunt sigur ca dupa moarte incepe adevarata viata, unde lucrurile frumoase nu se sting

    Comment by Silviu — 20080501 @ 2049

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity