prietenii vinului – take 1

200905111222

aseară am avut bucuria de a mă afla în compania unor iubitori de vin, amatori ca și mine (Dana & Ionuț, Mihnea și Alin), dar asistați de doi cunoscători indulgenți (Cezar și Doru). întâlnirea a fost găzduită de restaurantul Ginger care, printre altele, are o ofertă de vin de-a dreptu’ flamboaiantă :-)

am ales ca prima șarjă de vinuri degustate de noi în calitate de grup organizat să fie Cabernet Sauvignon românesc, iar mai jos sunt caracterizările mele, oarecum comparative și cât se poate de subiective:

Domeniul Coroanei Segarcea – Cabernet Sauvignon 2007
am să-i spun Edi. un tânăr bine făcut, bibilit, frezat, cu boxerii D&G vizibili deasupra pantalonilor, animal de club. se vrea macho – e ușor violet la început, dar își pierde repede culoarea. se străduiește mult, are spate ‘bazat’, ta-su are firmă. n-are suflet rău, dar e superficial, deși sociabil și jovial. drama lui este că, deși are douăzeci de ani, se pare că atrage doar fetițe de doisprezece. neconvingător și ușor nervos, își cultivă fricile ca trăsături de personalitate. relativ cinstit și credul, adevărații macho îl trimit deseori după țigări. n-ar recunoaște în ruptul capului că uneori îi place Eminescu. îi recomand un mentor și o criză transformatoare.

La Cetate – Cabernet Sauvignon 2007
tânăr și crud, sângele îi fierbe în vine. își asumă frumos dezvoltarea, nu repetă niciodată greșelile. pozează în cineva ușor mai matur, prin mimarea seriozității. când se simte vulnerabil devine reținut, puțin efeminat. îi plac afinele. curge prin lume hotărât dar lent, low-profile, cu consistență de smoală. e genul de tip despre care fetele spun că va deveni dezirabil ca mascul abia la prima maturitate. are instincte bune, dar nu și le valorifică prea des. cu o finețe remarcabilă și o forță delicată e candidatul perfect pentru “prima dragoste”. un oltean cu spirit de ardelean :-)

Divin – Cabernet Sauvignon 2006
singurul Cabernet Sauvignon feminin, pentru mine. puternică, rezistentă, băiețoasă, nu ezită să-și asume poziția dominantă în cuplu, când partenerul e prea moale, dar face asta în detrimentul laturii feminine. orgasmul e rapid, finalul scurt sporindu-i nerăbdarea în a-și scruta orizontul pasiv. alunecă ușor pe pante feministe, deși nu se identifică în astfel de posturi. adevărata cunoaștere de sine vine atunci când întâlnește un bărbat mai puternic decât ea, care nu se lasă intimidat și în care-și permite să-și oglindească relaxat feminitatea.

Prince Stirbey – Cabernet Sauvignon 2006
ușor violent, dar calculat. genul ortodox, care nu se pierde în nuanțe sau detalii. urăște conceptul de jogging, preferă să se “antreneze”. se grăbește în alegeri, dar e consecvent, chiar puțin rigid. poate “da cu bâta-n baltă” destul de des, fiind un partener incomod de discuție. e autentic și inteligent, cu alură de lider intransigent.

Recaș Reserva – Cabernet Sauvignon 2005
roșu, ca după ceva timp petrecut în Tibet, din care nu a înțeles mare lucru. pentru el relaxat încă înseamnă liniștit. un tânăr îmblânzit, calm, dar nesigur în intimitate. se-ntreabă foarte des pentru ce trăiește, care-i scopul vieții, și uită să trăiască. prea cerebral, însă nu prea inteligent; de altfel confundă inteligența cu înțelepciunea. creează așteptări mari în ceilalți, mai ales în părinți, dar dezamăgește la final.

Murfatlar Arezan – Cabernet Sauvignon 2005
palid, nevăzut de soare, Arezan este un tocilar acru, slăbănog și astenic, care arată mai bătrân decât este. potențial schizoid, non-violent. prefăcut și pervers câteodată, o experiență neplăcută odată ce te-apropii.

clasamentul meu arată cam așa:
I. Prince Stirbey – Cabernet Sauvignon 2006
II. La Cetate – Cabernet Sauvignon 2007
III. Divin – Cabernet Sauvignon 2006
IV. Recaș – Cabernet Sauvignon 2005
V. Domeniul Coroanei Segarcea – Cabernet Sauvignon 2007
VI. Murfatlar – Arezan Cabernet Sauvignon 2005

:-)

4 Comments »

  1. Frumos :-)
    Sa te pregatesti pentru Chardonnay ;-)

    Comment by alibus — 20090511 @ 1310
  2. Mai, Radu, tie ar trebui sa-ti spunem “profiler”! Tare amuzante paralelele tale dintre vinuri si personalitati umane, care sunt mai atractive pentru multi comparativ cu descrierile oarecum seci, tehnice, ale degustatorilor profesionisti. La mai multe!

    Mihnea

    Comment by Mihnea Mironescu — 20090511 @ 1331
  3. domnu andrei!

    ati folosit scuipatoarea?

    Comment by lektor — 20090511 @ 2218
  4. Incercati un Cuvee Princess Balada dela Wine Princess si veti avea ce comenta,eu am facut-o in sens pozitiv.

    Comment by Florin — 20090628 @ 1034

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity