jurnal înfumurat (15)

201004081109

să nu te strici de râs? :)) ăsta se lasă iar de fumat!? n-ai decât să te strici de râs, io iar mă las de fumat. aa, nu ți-am spus că m-am reapucat după vreo șase luni, nu? păi da, mi-o fi fost rușine și-ar fi avut de ce. recitesc din când în când filele precedente din jurnalul înfumurat, mai ales că mulți ajung pe-aici aduși de mânuță de google, după ce l-au întrebat chestii despre renunțarea la fumat. am fost foarte inspirat când scriam despre înțărcare! cu toate că atunci, vezi-Doamne, mă refeream la altceva, acesta este noul cuvânt-cheie pentru noua etapă MAREA LĂSARE DE FUMAT: ÎNȚĂRCARE!

de data asta un prieten bun s-a lăsat de fumat și m-a rupt. el fuma de vreo opșpe ani, io numa’ de dooșunu. da, dar el nu s-a lăsat nicio zi, niciodată! ceea ce m-a speriat cel mai tare, îți dai seama! asta îmi spune mie că nici n-o să se reapuce. logic, nu? și era fumător d-ăla nesuferit, de nu suporta ideea că la ceainărie nu se fumează. rău de tot, ce mai. și s-a lăsat. iar prietenia cu el mă obligă să-l însoțesc în încercarea grea :-) gluma-i glumă, no, dar și când devine serioasă…

bre oameni buni, câți oți mai fi: fumatul se leagă de respirație, cum am tot zis. corect. dar dacă mergem mai departe, ajungem la libertate. parc-am trecut și pa-colo prin jurnalul meu înfumurat. ei bine, am ajuns la înțărcare, care, nu-i așa, nu e tocmai străină de libertatea tocmai amintită, nu? păi nu e. trebuie să mă-nțarc, dragilor. nu de fumat, nuu, ăsta-i doar sfârcul aibergului. fumatul are rolul suzetei: îți dă impresia că nu mai ești dependent de mamă, dar, de fapt, ți-o ține prezentă. țigara te amăgește, de fapt te ajută să te amăgești singur că ai crește. de fapt sunt un băiețel cu aere de bărbat. mami?

neața din nou. sunt radu și sunt mic, mic de tot. n-am mai pus suzeta-n gură de vreo 39 de ore. cine se mai joacă acum cu mine?

5 Comments »

 1. eu si dupa zece ani de netabacarit ma gindesc cu nostalgie la carpata uscata si frumos fosnitoare:)

  Comment by lektor — 20100408 @ 1226
 2. hehe, nici nu mai stii cine pe cine intarca. :-) si mama s-a lasat acu` de o luna de fumat dupa 40 de ani… totu-i un mare sevraj. ma intreb io ce minune ne-o mai asteapta la capatul lui… ihmm…

  Comment by Ruxandra — 20100408 @ 1316
 3. buna, numele meu este Dana … prima oara m-am lasat de fumat pentru 5 ani, m-am reapucat dintr-o criza de teribilism la peste 30 ani. a doua oara m-am lasat de fumat cit am fost insarcinata si am alaptat pentru 1 an si 7 luni.

  fumez din nou de 7 luni, o sa ma las probabil din nou …

  inspire me :-)

  Comment by Dana — 20100408 @ 1423
 4. De acord cu amăgirea. Nu mai fumez de aproape două luni; nu am însemnat ora și ziua pentru că m-aș fi luat prea în serios. Ce-i drept, m-am pregătit cam 1.5 luni cu plasturi și gumă astfel încât tranziția a fost lină, fără sevraj sau păreri de rău. Este exact cum ai scris tu la început: nu mai put, urc fluierând până la 4 și am 3 ore în plus pe zi.

  Îți doresc succes.

  Comment by Mihai — 20100408 @ 1703
 5. mulțam dragilor, ne mai auzim pe subiect :-)

  Comment by andreiard — 20100408 @ 2106

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity