Silence

200402011601


Oradour-sur-Glane, un sat care a fost ars in totalitate de nazisti pe 10 iunie 1944. Satenii au fost impartiti in doua grupuri : barbatii de o parte si femeile cu copiii de alta. Toti au fost omorati si arsi in aceeasi zi de 10 iunie 1944 . Totul a fost pastrat asa cum a ramas din acea zi. Exceptie facand panoul din imagine care impune o liniste in mod normal fireasca.

5 Comments »

 1. foarte misto imaginea… ii lipseste un pic din tristete, si e nevoie de explicatii… altfel nu-ti spune singura povestea. imi place alegerea sepiei. e un contrast foarte misto, ceea ce nu prea vezi la digitale, adica un fel de contrast soft asa, nu stiu cum sa zic mai bine. heh, sa zicem si ca placa cu linistea se suprapune un pic peste elementul semi-central al pozei: fantana. imi plac tare si crengile de sus care inrameaza oarecum poza. asa… ia sa mai vedem… poza e si un pic supraexpusa, dar nu deranjeaza, cel putin ochii mei. ;-)

  Comment by andreiard — 20040202 @ 1629
 2. Draga fratioare,
  Iata primele maguliri primite in calitate de fotograf :) Povestea satului asta e lunga si plina de o incredibila tristete. Ceea ce este foarte surptinzator este ca satul este inconjurat de un zid si ca in interior totul te duce in 1944, stalpii de telefoane, pietrisul de pe jos, masinile, … Satul e nelocuit dar locuitorii sunt foarte vii daca pot sa spun asa in centrul satului, in cimitir. E ciudat sa spui ca oamenii sunt vii in cimitir, da, dar de data asta e adevarat pentru ca stii deja toata viata lor sau aproape pana sa le vezi mormintele si pozele.
  Si mie mi se pare ca sepia se potriveste foarte bine aerului de acolo.
  Faza mai e ca atunci cand l-am vizitat in fata noastra mergea un cuplu de adolescenti, si el avea o mare zvastica tatuata pe umar :(
  Oare de ce era acolo ?

  Comment by Irina — 20040204 @ 1216
 3. Mie imi place foarte tare contrastul puternic si supra expunerea. Face toate elementele din poza sa para mult mai grafice, aproape desenate, fara detalii subtile si inutile :) Iar semnul din prim plan, cu umbra din spate, pare ca iese in relief, da profunzime imaginii.

  R: l-a dus prietena la o lectie de istorie sa-i bage mintile in cap :)

  Comment by Adi — 20040207 @ 1226
 4. Merci pentru aprecieri! O mica corectare : nu el avea tatuajul ci EA! Nu ca ar avea vreun sens dar mi se pare si mai nasoala faza!

  Comment by Irina — 20040207 @ 1953
 5. Hi. Good site ,and realy has more information! Visit also my site. Many wonderful quality and low price sex-foto and sex-webcams….

  Comment by Charles Javallas — 20061217 @ 1448

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity