politica: alegeri locale la sat

200406010752

politica - alegeri locale
ştiu, nu se vede nimic spectaculos în această imagine. pe strada principală din Gruiu (Ilfov) însă, oamenii ţi-ar spune altceva. alegerile locale le-au transformat viaţa de luna asta într-o sărbătoare. stâlpii, gardurile, vitrinele magazinelor, masinile, carutele si bicicletele, totul poartă însemne electorale. în weekend e chiar şi mai distractiv, viaţa comunei se cristalizează în jurul cârciumilor şi discotecii, se aud chiuieli de bucurie, maşinile nu mai respectă nici o regulă de circulaţie, claxonează dement, portavocile urlă despre dosare penale, lumea nu vrea să se trezească din ameţitoarea vâltoare a disputelor electorale. de ce-ar face-o?

bat câmpii… ma simt prost, puteam să acopăr altfel aceste evenimente. am preferat însă să nu spun nimic. “la mulţi ani”, copii! viitorul e al vostru, să mor io!

3 Comments »

 1. mda, tre să comentez câte ceva aici, că mi-a sunat așa… fără speranță, textul de sub poză. acuma e drept că mă scârbesc tare de tot toți politicienii pe care i-am văzut pe la noi, dar asta nu înseamnă nici că-s resemnat și nici că nu le dau o șansă copiilor de pe-aici să aibă parte de ceva mai bun. știți, îi preferam pe politicienii de imediat după revoluție, ca să zic așa, măcar atunci păreau necopți, entuziasmați, ca niște copii, ce mai. Acum nu se mai vede decât burta din ei, da-le-ar pe-afară! Și din când în când ochii mici, în goană după cururi de gagici sau volane de merțane.

  m-am încins o leacă… io mă-ncing, ei descind… aia e. și-mi arată mie la tembeliz d’Or cum prind curve de centură și găinari de prefectură. păi ce vreau, să se arate pe ei înșiși cu deștu’?

  (bă, dacă se nimerește vreunu’ “de sus” p-aicea și are senzația că io doar mă descarc acuma se-nșeală. așa să știe. păi da!)

  … și iar n-am zis nimica. încă o dată, tradiționalul “la mulți ani” și toate cele bune. de la mine, cel puțin.

  Comment by andreiard — 20040601 @ 1227
 2. asta e un fel de insuratoare, de, o iei te speli cu ea pe cap
  diferenta ar fi ca de divortat ai voie oricand, nu-ti trebe 4 ani sa te dai cu capu’ de pereti; si mai ales ca a 2-a oara mai greu sa te frigi,dincolo cam imposibil de evitat.friptura.

  Comment by Catalin — 20040601 @ 1443
 3. Da io, io cu cine votez?

  Comment by cetatzeanu' turmentat — 20040603 @ 1413

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity