jurnal înfumurat (8)

200612281735

poftă! aşa ar trebui scris pe pereţii pachetelor de ţigări: POFTA UCIDE. am un chef să trag ceva-n piept de nu vă pot povesti! orice! :)) ţigări, femei, fluturi cu aromă de muşeţel, ciuperci… cactuşi… orice-i frumos şi plăcut! aah, ce m-aş linişti într-unul dintre şezloangele mele din sufragerie, c-o ţigară-n buze şi-o foaie albă-n faţă! sau afară, c-a venit frigul şi ţigările au un gust rece ca de sex perfect albastru!

mă rog, să trecem la lucruri serioase :-) adâncimea respiraţiei stagnează, din păcate, şi e frustrant. io ştiu că durează chestiile astea, că dacă eşti bou atâţia ani nu-ţi fuge gena bovină peste noapte, dar totuşi, po’ să văd şi io nişte efecte mai rapide?! :-) mda, mai apar din când în când şi dureri în pept. rezistenţa fizică nu cred să se fi îmbunătăţit mare lucru. chestia tare e că revine gustul mâncării la locu’ lui, ceea ce e prilej de mare bucurie! mai ales gustul fructelor! azi am mâncat o banană cu o aşa poftă că bine că nu m-a văzut naibii nimeni, că mai intra lumea la idei ;)) ba chiar şi-o portocală!

oricum ar fi… să ştiţi că fumatul poate fi – zic poate, că nu-i deloc obligatoriu, ba e chiar rar – poate fi deci foarte frumos :-) şi oamenii care-o fac. mulţi sunt urâţi ca dracu’, da’ ştiu io câţiva care-s frumoşi foc, pe bune! e posibil să mă aflu printre ei! ;)) îmi voi lipsi!

mnăseara, aici radu care n-a mai fumat de aproape 9 zile, ceea ce-l face să creadă că se poate.

12 Comments »

 1. “sex perfect albastru”?! :D

  Comment by RazvraTina — 20061228 @ 1754
 2. mdah… bine ca nu te-a vazut naibii nimeni…. cine mai stie ce se putea crede despre tine??? :)

  Comment by meehayellow — 20061228 @ 2207
 3. Tabacul omoara, zici. D-aia te-ai oprit tu.
  Eu fumez, deci o sa mor pe la 63, tu nu fumezi si o sa mori pe la 72.
  Viata ne omoara batrane, nu ti-e clar…
  Dc iti canta sa arzi una mica cu o foaie alba’n in fata, fa-o baiete, traieste-ti clipa.

  Mefisto : |

  Comment by doru — 20061228 @ 2233
 4. Domnu’ Andrey, nu-l asculta pe aghiutza, mai asteapta putin pina ti se curata papilele si-apoi sa te tii!! Gust, miros, amusinat, privit, ohlahlahlahlaaaaa…

  Comment by lektor — 20061228 @ 2243
 5. pofta asta e parsiva si o sa ajungi sa visezi ca fumezi si ce vis perfect va fi. :D si o sa ajungi sa mergi pe strada in spatele fumatorilor inspirind cu toata puterea revenita a plamanilor tai un fum.
  atunci sa te concentrezi pe gustul revenit si restul maruntisurilor – o sa ai nevoie.
  Io ti-am zis – so be prepared! :P

  Comment by manu — 20061229 @ 0031
 6. hahaa! cumva să ştiţi că nu mă las ispitit nici de fumători, dar nici de nefumători! :-) vreau să fiu eu însumi! :))

  Comment by andreiard — 20061229 @ 0933
 7. se povesteste ca arderea este o oxidare;daca tigareta nu este fumata ,ea intra intr-un proces de descompunere generator de CH4,care la randul lui contribuie la efecul de sera ,incalzire globala etc.Generalizand,daca toti fumatorii s-ar lasa,ar disparea ursii polari

  Comment by Catalin — 20061229 @ 0945
 8. Concluzia la ce a spus Catalin ar fi: Sa nu se mai fabrice tigari. Atunci oamenii ar fi mai sanatosi (si cei ce fumeaza si cei care nu fumeaza…activ), nu ar mai avea ce sa se “descompuna si sa genereze CH4” si am salva si ursii polari.
  Am I right? :)

  P.S. Si cu fraza asta cred ca mi-am piedut orice urma de speranta de a fi angajata la o fabrica de tigarete.:)

  Comment by Magda — 20061229 @ 0956
 9. nici asta nu e o solutie;anticipam ca lucratorii de la fabricile de tigari,nemaiavand activitate ,se apuca de fumat ;cum nu mai exista tigarete,se apuca direct de sevraj pasiv,cu efecte din cele mai ciudate mergand pana la vanatoarea de ursi polari
  La Multi Ani!

  Comment by Catalin — 20061229 @ 1011
 10. Ai atins aici un element cheie. L`as numi “arta fumatului”. Intr-adevar, pe unii ii face frumosi. Vezi un
  Depardieu, sau un De Niro, etc. Ei fac din actul lor arta. Dar ei se joaca. La fel se joaca si tinerii care fumand intra intr`o dimensiune care ii face mai speciali, ei stiu asta. Eu, fumator de ocazie, nu prea vad legatura. Dar sper, de amorul artei, ca exista o doza de inspiratie pe care ti`o poate da acest drog. Si daca exista ceva care sa te inspire, sa te ridice intr`un fel artistic, da`o dracului de extraoptiune. La ce`ti ajuta 2-3 ani daca te`ai binoclat pasiv, ca o planta la freamatul de langa tine?

  dar astea sunt doar presupuneri. cu bine.

  Comment by koma — 20061229 @ 1259
 11. Hah, eu spun că nu va mai fi aşa mare tentaţia de a fuma de la 1 ianuarie 2007, când vor fi interzise reclamele de orice fel (da, mai ales alea luminoase din oraş) la tutun. Firmele de publicitate trebuie să le demonteze până la 1, altfel vor fi amendate cu milioane bune. Nu mai găsesc articolul iniţial, dar iată unul din Cotidianul.

  Concluzia: răbdare celor care s-au lăsat dejade fumat ;).

  PS: propun un alt subiect: unde se duc banii încasaţi din reclamele la tutun (inclusiv din cele amenajate ilegal şi încă neridicate)?

  Comment by kawakawa — 20061229 @ 2042
 12. 1 IANUARIE, prin urmare, e o zi buna de lasat. Am intuit bine, la 1 ma las! deja freamat la gandul asta, deja imi spun in gand ca trebuie sa iau si alte cateva decizii importante, care nu au legatura cu fumatul, dar care converg spre… E bine cand vine un an nou :)
  Si pentru ca “un sfarsit e un inceput”, …cum ne-a dat Octi de lucru !

  Comment by cria — 20061230 @ 0944

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 andreiard | powered by WordPress with Barecity