Cramele Știrbey
nici nu se putea mai bine pentru prima mea vizită la o cramă adevărată, într-o podgorie adevărată. m-am îndrăgostit pe loc. m-a bucurat foarte tare să-i cunosc pe Raluca și Oliver Bauer și, prin ei, povestea Știrbey. oamenii ăștia sunt una cu via lor, pur și simplu. știu bine ce fac, de ce fac și pentru ce. și mai știu și să vorbească despre ce fac într-un mod atât de deschis și sănătos! exact, sunt oameni sănătoși, ăsta e cuvântul :-) m-am lăsat dus de poveste prin vii, am ascultat filosofia lor de oameni făcători de vin, am mirosit pământul și vița, le-am simțit bucuria.
a urmat apoi o degustare pe verticală de Sauvignon blanc, chestie care te-nvață multe despre vin și vie. am avut în față întreaga colecție de Prince Știrbey Sauvignon Blanc, din 2004 până în 2008, inclusiv cei doi ani de Vitis Vetus (2006 și 2008). am gustat Fetească regală din 2007 încă neîmbuteliată și Tămâioasă românească din 2003 și 2008, inclusiv o versiune din 2003 la care s-au folosit doar stafide :-) Tămâioasa românească a fost cu siguranță descoperirea mea personală cea mai importantă când vine vorba despre prima mea vizită la Cramele Știrbey.
<20090812 - Cramele Știrbey, lângă Drăgășani>
:P http://www.balaoo.com/text/cramposie_de_dragasani_de_la_casa_isarescu/ si io si io