Fulg de vară 2006, by Ciprian Stancu

200911141701

summer-snowflake-2006-eticheta1 summer-snowflake-2006-eticheta2

o surpriză plăcută generată de-o descoperire în frigider (!) mă face să întrerup pauza comunicării alcoolice de pe blog. făcând ordine pe rafturile frigiderului dau de-o sticlă de vin primită în dar cu ocazia participării la Megadegustarea de Cabernet Sauvignon de acum doi ani, organizată de vinul.ro. pe prima etichetă scrie “Summer Snowflake” și-atât, într-un design minimalist pe gustul subsemnatului :-) uitasem complet de cadoul ăsta. întorc sticla și citesc pe-a doua etichetă: tămâioasă românească, sauvignonasse, Agricola Stirbey, Ciprian Stancu. aha! :-)

vinul este plin de viață, cu un nas fructos puternic (mere, pere galbene coapte), moștenit de la tămâioasă, dublat de note așezate de fân și iarbă. atacul are o personalitate distinctă, un corp bine lucrat, armonios și final lung cu subtile note amărui care îl rotunjesc perfect. îmi imaginez că nu oricui place vinul ăsta; probabil că multora le-ar displace “amăreala”, mie însă îmi pare că tocmai asta îi conferă originalitate acestui cupaj inedit de tămâioasă și sauvignonasse, vinificat în sec.

nu cred că mai există pe undeva acest vin, dar dacă totuși îl găsiți, nu ezitați și luați-l. pe mine m-a impresionat chiar și în noiembrie :-)

vinul a fost creat de Ciprian Stancu (felicitări!), “îmbrăcat” de BrandTailors și a fost îmbuteliat la Cramele Stirbey, pentru care am tot respectul.

3 Comments »

 1. Andrei,
  Dar cat de mare este frigiderul tau de poti sa pierzi o asemenea sticla de vin?

  Comment by George Mitea — 20091115 @ 1434
 2. hehe, mi-era teamă de confuzia pe care am creat-o eu însumi, până la urmă :-D este vorba despre frigiderul ăla obișnuit, pentru mâncare, în care am uitat vinul timp de doi ani. știu, sunt un barbar :-) ideea e că vinul s-a păstrat foarte bine ăștia doi ani, chiar și la cele aproximativ patru grade :-) în plus, atunci nu știam ce vin e și nu mă prea interesau albele.

  Comment by andreiard — 20091115 @ 1448
 3. La mai multe scrieri d’astea ;)

  Comment by alibus — 20091115 @ 1456

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2023 andreiard | powered by WordPress with Barecity